Budgetcoaching basis

slider-layer3-muntstapel

Budgetcoaching:

Basis – weer een overzichtelijke administratie

Als jij je herkent in een administratieve chaos, achterstallige facturen, krijgen van aanmaningen en schuldeisers die dreigen met deurwaarders of ze zelfs op je afsturen, dan is het tijd voor budgetcoaching bij Grip op je Knip.

Lees de informatie op onze website rustig door en bij onduidelijkheden, vragen of aanmeldingen gelieve contact op te nemen. Wij helpen graag!

De basis van Budgetcoaching

Wat is het

Vaak hebben we tijdens een kennismakingsgesprek samen vastgesteld dat het financiële overzicht er niet meer is. Er is geen overzicht van de inkomsten en uitgaven en de zaak is zeker niet meer in balans. Er is simpelweg geen goede administratie. Het wordt allemaal in een doos verzameld of nog erger direct weggegooid. Er is veel ongeopende post. Elke maand is het weer puffen en steunen en zwaar zwoegen om alle rekeningen op tijd betaald te krijgen. Elke maand worden de problemen groter en je komt er zelf niet meer uit. Wat je nodig hebt is iemand die je helpt weer orde in de chaos te brengen en die je helpt de zaak zo te ordenen zodat je het daarna weer zelf kunt. Bedoeld voor mensen die nu even niet meer weten hoe ze het op order moeten krijgen maar die wel in staat zijn dit op termijn weer zelfstandig te regelen.

Hoe gaat dit in zijn werk

Het totale traject bestaat uit een aantal stappen:

  • Inventariseren wat erin komt en wat eruit gaat, hoeveel blijft over of kom je te kort. De inkomsten en vaste lasten weer op een rijtje krijgen;
  • Administratie – wij helpen jou met het aanleggen van een goede administratie die gemakkelijk zelf bij te houden is. Alle benodigde spullen krijgt u van Grip op je Knip;
  • Afspraken maken over te nemen acties – bijvoorbeeld opzeggen en wijzigen van abonnementen, maar ook het bijhouden van de administratie en/of kasboekje. Dit allemaal om weer evenwicht tussen de inkomsten en uitgaven te krijgen.

 

Nazorg en bijsturing:

  • De 1e maand komt één van ons langs om de actuele stand van zaken te bespreken en daar waar nodig bij te sturen;
  • De 2e maand neemt één van ons contact met je op om te horen hoe het is gegaan, wat kan er beter en wat is hiervoor nodig;
  • De 3e maand komt één van ons weer langs om de actuele situatie te bekijken. We bespreken samen of er dingen bijgestuurd moeten worden, of de zaken zo lopen zoals we ons dat hadden voorgesteld en we sturen bij waar nodig;
  • De 4e en 5e maand bellen we je op en hebben telefonisch contact over hoe het gaat;
  • De 6e maand komt één van ons langs en gaan we samen bepalen of het traject kan worden afgerond of dat er behoefte is aan extra begeleiding.

Uiteraard kunt u tussentijds ook contact met ons opnemen als dat nodig is. Daar worden geen extra kosten voor berekend.

Voor wie is dit traject bestemd

Budgetcoach basis is bedoeld voor mensen die zonder hulp hun financiële huishouden niet meer op order krijgen. Het is lastig om met het huidige inkomen alle binnenkomende rekeningen te betalen. Het vooruitzicht is dat u met een beetje hulp na een maand of 6 de zaken weer zelf op kunt pakken. Als u meer informatie wilt of twijfelt of Budgetcoaching Basis wel de juiste dienst voor u is. Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op. Samen kunnen we dan bepalen wat het beste voor u is.

Ik wil graag weer rust in mijn leven

Andere diensten die Grip op je
Knip kan leveren:

IN de hand

Samen zetten wij je thuis-administratie op. Zo krijg jij snel weer controle op je geldzaken.

Uit handen

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Bij de hand

We ontwarren je privé- en zakelijke administratie. Wij ondersteunen je, zodat jij je ZZP-activiteiten kunt doen.