Vaste lasten scan

slider-layer3-muntstapel

Besparen op je vaste lasten

Het Nibud ziet dat huishoudens in 2019 meer dan de helft van hun inkomen kwijt zijn aan vaste lasten.

Het is dus zeker interessant om te kijken wat er te besparen valt. Met de vaste-lasten-scan gaan wij voor jou kijken of de terugkerende maandelijkse kosten (je vaste lasten) goedkoper of beter kunnen. We gaan niet alleen naar de kosten, maar ook naar de inhoud van het pakket dat u afneemt kijken.

Wij verdelen de vaste lasten in de volgende groepen:

 • Woonlasten (hypotheek of huur)
 • Energie
 • Verzekeringen
 • (Tele)communicatie
 • Verkeer en vervoer
 • Leningen

Voor elk van deze groepen gaan we kijken naar de diensten die er bij horen. De groep (tele)communicatie kan onderverdeeld worden in internet, vaste telefoon, TV, mobiele telefonie, Netflix, Spotify enzovoort. Wij gaan kijken naar het contract dat is afgesloten en we kijken wat jij nu echt nodig hebt. Vervolgens passen we het product of de dienst aan jouw wensen en behoeftes aan. En dan gaan we kijken waar we dat zo goedkoop mogelijk kunnen regelen.
Vaak betaal je ook voor hetzelfde. Je denkt misschien dat dit bij jou niet het geval is, maar het komt vaker voor dan je denkt. Neem de reisverzekering, die kun je apart afsluiten of als onderdeel van een schadepakket. En het kan ook nog via je ziektekostenverzekering. Dus soms betaal je dus wel 3x voor hetzelfde! Nu willen wij niet zeggen dat een reisverzekering onzinnig en overbodig is. Maar het moet van geval tot geval bekeken worden en dus is het maatwerk. Met de Vaste Lasten Scan leveren wij het benodigde maatwerk.

Naast je vaste lasten gaan we ook kijken of jij recht hebt op toeslagen zoals zorgtoeslag, huurtoeslag, kindertoeslag. Bestaat dat recht dan helpen wij u ook bij het aanvragen van deze toeslagen.

Online vergelijkingssites

De vasten-lasten-scan is absoluut niet hetzelfde als een online vergelijkingssite. Deze vergelijkingsites nemen vaak alleen leveranciers mee, waar ze een contract mee hebben. Grip op je Knip heeft geen enkel contract met welke leverancier dan ook. Wij vergelijken uw contracten met veel meer leveranciers dan de vergelijkingssites doen en we vergelijken de voorwaarden van de contracten gelijk met jouw wensen en behoeftes. Wij maken er 100% maatwerk van.

Hoe werkt het

De vaste-lasten-scan werkt als volgt:

 • via het contactformulier neem je contact op met Grip op je Knip voor het maken van een afspraak;
 • één van ons komt bij je thuis en samen gaan we alle vaste lasten, contracten en verbruik bekijken. Dit duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur;
 • wij gaan dan voor je aan de slag en gaan kijken of het beter en goedkoper kan;
 • binnen 5 werkdagen krijg je van mij een overzicht met de mogelijkheden. Je ziet gelijk wat er maandelijks bespaard kan worden;
 • jij volgt de bespaartips op en bespaart je maandelijks geld wat je uit kan geven aan andere dingen.

 

Bij de vaste-lasten-scan kijken we niet alleen naar de goedkoopste aanbieding, maar ook naar wat het beste bij jouw situatie past. Om dit efficiënt te laten verlopen is het belangrijk dat je alle contracten en rekeningen klaar hebt liggen als één van ons komt.

Wat kost het?

De vaste-lasten-scan wordt voor particulieren door ons uitgevoerd voor een standaard bedrag van € 140 inclusief BTW. Dat betekent dat bij een besparing van
€ 30 het bedrag al binnen 5 maanden is terugverdiend!

Voor wie is het bedoeld?

De vaste-lasten-scan is bestemd voor degene die benieuwd is of er besparingen op de vaste lasten mogelijk zijn. Daarnaast voor mensen die niet meer precies weten of de producten die ze hebben nog wel bij hun wensen passen, zoals verzekeringen of telefoonabonnementen. Het maakt hierbij niet uit of je wel of geen financiële zorgen hebt. Ook als je elke maand voldoende geld overhoudt, kan een Vaste Lasten Scan een nuttig instrument zijn.

Waarom betalen voor iets wat ik zelf ook kan?

Deze vraag krijgen wij vaker. Het is ook een logische vraag, want waarom geld uitgeven als je het zelf ook kunt. Het antwoord daarop is dat het soms goed is dat een onafhankelijk iemand met jarenlange kennis van zaken aan jou de lastige vragen stelt. Daardoor word je geprikkeld om over dingen na te denken. En als je dit niet overtuigt, stel jezelf dan nu eens de vraag: “Waarom ben ik dit aan het lezen?” Blijkbaar is er iets in je van binnen, die zegt dat je eens kritisch naar je uitgaven zou moeten kijken. Je weet het wel, maar je doet het (steeds) niet. Misschien ons dan toch maar eens vragen om langs te komen?

Heb je interesse in de vaste-lasten-scan, neem dan contact met ons op.

Ik wil graag weer rust in mijn leven

Overige diensten

De Grip op je Knip methodes

Je bent het overzicht kwijt en hebt hulp nodig om je geldzaken weer op orde te krijgen.

IN de hand

Samen zetten wij je thuis-administratie op. Zo krijg jij snel weer controle op je geldzaken.

Aan de hand

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Uit handen

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Bij de hand

We ontwarren je privé- en zakelijke administratie. Wij ondersteunen je, zodat jij je ZZP-activiteiten kunt doen.