Voor wie budgetcoaching

slider-layer3-muntstapel

Budgetcoaching – wat is dat eigenlijk?

Wat is het? Voor wie is het?

Budgetcoaching is een traject waarbij de budgetcoach mensen met financiële problemen helpt om weer inzicht en overzicht in hun financiële huishouding te krijgen. Eén van de eerste dingen die (weer) moet gebeuren is het aanleggen van een goede en overzichtelijke thuisadministratie.

Wij durven gerust te stellen dat zonder een degelijke administratie het onmogelijk is om financieel overzicht te behouden. Grip op je Knip helpt je om het overzicht weer te krijgen.

Budgetcoaching

Gezinnen met (grote) schulden

Bij de meeste gezinnen met schulden begint het sluipend. Heel langzaam gaat het overzicht over de inkomsten en uitgaven verloren. Soms liggen er ook grote levensveranderingen aan ten grondslag zoals ontslag, scheiden of overlijden. Geleidelijk kom je er achter dat er steeds meer rekeningen moeten blijven liggen omdat er “even” geen geld meer op de rekening staat. En dan begint het vaak: er komen betalingsherinneringen en die kunnen er snel toe leiden dat er gedreigd gaat worden met een gerechtsdeurwaarder. De problemen worden nog groter door de hoge incassokosten die boven op de achterstanden gestapeld worden.

De achterstanden lijken, en zijn soms, niet meer in te lopen doordat de uitgaven te hoog blijven ten opzichte van de inkomsten. Het is een situatie waar u zonder hulp van anderen niet meer uit komt. En vroeg of laat zal schuldhulpverlening de enige mogelijkheid nog zijn. Een vervelend en langdurig traject.

Wat is een budgetcoach?

Een budgetcoach van Grip op je Knip zorgt dat er weer overzicht en rust ontstaat. Dit gebeurt allereerst door het aanleggen van een goede administratie, het inzichtelijk maken van alle inkomsten en vaste lasten. Daarnaast wordt er gekeken naar besparingsmogelijkheden, worden vragen beantwoord en informatie gegeven.

Helaas wordt een budgetcoach meestal pas ingeschakeld bij grotere financiële problemen, dus eigenlijk als het al te laat is. In sommige gevallen kan de situatie nog hersteld worden, maar als de problemen te groot zijn kan dit helaas niet meer. Dan is een doorverwijzing naar schuldhulpverlening de enige overgebleven mogelijkheid.

Wat is een budgetcoach?

Wanneer moet een budgetcoach worden ingeschakeld?

Een budgetcoach zou eigenlijk al ingeschakeld moeten worden op het moment dat blijkt dat het overzicht over de financiën aan het verdwijnen is. Het mooiste is als wij ingeschakeld worden voordat er problemen ontstaan die zonder hulp niet opgelost kunnen worden. Zo vroeg mogelijk dus. Als er een verandering op komst is die invloed heeft op inkomsten en/of uitgaven, is het goed een budgetcoach om hulp te vragen. Wanneer je van je werkgever hoort dat je binnenkort werkloos zult zijn, kun je direct actie ondernemen. En kan een budgetcoach je helpen met de aanvraag van een uitkering. Ook kunnen wij de nodige informatie verstrekken en je helpen bij het maken van een overzicht met inkomsten en uitgaven voor de nieuwe situatie.

Wie moet de budgetcoach inschakelen en betalen?

Inschakelen kunt je het beste zelf doen. Dit kan eenvoudig door te bellen of een berichtje te sturen per e-mail. Leg zo duidelijk mogelijk uit waar jij naar op zoek bent, tegen welke problemen jij aanloopt en wat jij graag zou willen.

Op basis van deze informatie kan dan onze hulp worden opgestart waar je het meeste voordeel bij hebt. Wat betreft de betaling van een budgetcoach; dat kan op een aantal manieren.

Zie hiervoor deze pagina Wie gaat dat betalen?

Hoe werkt een budgetcoach

Hoe werkt een budgetcoach?

Of beter gezegd: hoe werkt het bij Grip op je Knip? In eerste instantie gaan wij kijken aan welke hulp behoefte is. Dat is namelijk per persoon anders. Belangrijk om te weten: er wordt pas een traject opgestart als vooraf duidelijk is dat dit ook echt een toegevoegde waarde voor jou heeft. Aan de hand van de informatie die jij ons geeft, adviseren wij een traject.

Wij leggen daarbij duidelijk uit waarom wij denken dat juist dit traject geschikt voor je is. Het is echter volledig aan jou wat jij met dit advies doet. Budgetcoaching is altijd op vrijwillige basis. Er is niemand die jou kan dwingen een traject te volgen.

Wat kost een budgetcoach?

De tarieven van de diverse budgetcoaches lopen sterk uiteen. Bij Grip op je Knip proberen we het zo overzichtelijk en eenvoudig mogelijk te houden. Benieuwd naar onze tarieven? Neem gratis contact op!

Ik wil graag weer rust in mijn leven

Hoe?

De Grip op je Knip methodes

Je bent het overzicht kwijt en hebt hulp nodig om je geldzaken weer op orde te krijgen.

IN de hand

Samen zetten wij je thuis-administratie op. Zo krijg jij snel weer controle op je geldzaken.

Aan de hand

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Uit handen

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Bij de hand

We ontwarren je privé- en zakelijke administratie. Wij ondersteunen je, zodat jij je ZZP-activiteiten kunt doen.