Besparen op kinderen

slider-layer3-muntstapel

Besparen op Kinderen

Wie gunt zijn kinderen niet alles? En wil altijd het beste voor ze? Juist de ouders, maar dat houdt niet in dat je daar je verstand bij moet verliezen.

Kinderen al zijn duur genoeg.
Je bent gemiddeld per kind tot ze 18 jaar zijn € 80.000,- euro kwijt. Dus als het even kan bespaar je waar het kan. Een leuke herinnering maken met je kinderen is onbetaalbaar. Maar helemaal onbetaalbaar hoeft dat niet te zijn.

Besparen op kinderen grip op je knip

 • Koop alle kinder- en babyspullen slim in! Bezuinigen betekent vaak vooruit denken. Je kunt bijvoorbeeld veel geld besparen op je uitgaven door je spullen zó in te kopen dat alle kinderen er opeenvolgend mee kunnen doen. Koop dus neutrale kleuren en modellen. Heb je bijvoorbeeld meerdere kinderen die allen opeenvolgend gaan fietsen? Koop dan een kinderfiets voor je oudste kind waar de anderen kinderen ook op kunnen rijden. Onderhoud de fiets goed. Alle kinderen kunnen dan steeds met dezelfde fiets doen. De fiets kan je uiteindelijk weer inruilen.
 • Maak je kinderen er dus van bewust dat er zuiniger met geld moet worden omgegaan in het gezin. Deel met hen je besparingstips en maak er een sport van om samen met de kinderen zoveel mogelijk manieren om meer met minder te doen te bedenken en uit te voeren. Je weet wel; deur dicht, licht uit; kraan dicht doen als je hem niet gebruikt enz.
 • Veel kinderspullen zoals bijvoorbeeld de kinderfietsen gebruik je tijdelijk. Koop spullen die je kort gebruikt dan ook niet nieuw maar kijk op sites zoals marktplaats.nl of ga eens langs bij de kringloopwinkel en Kinderkleding outlet. Vooral kleine kinderen maakt het vaak niet uit wat voor kleding ze dragen en of het nieuw is of tweedehands. Hiermee kan het gezin een hoop geld besparen.
 • Zijn de schoenen van de oudste te klein maar nog wel draagbaar? Gooi ze niet weg, maar bewaar ze tot het volgende kind ze aan kan. Desnoods om buiten te spelen zodat je een net paar schoenen houdt voor naar een feestje of naar school. Betreft het de jongste kan je er altijd nog een kennis mee blij maken. Zo helpen we elkaar met geld besparen op de kosten voor kinderkleding en kinderschoenen.
 • Richt de kinderkamers neutraal in. Behang de kinderkamers bijvoorbeeld met neutraal behang. Hiermee kunnen de kinderen er extra lang mee doen hetgeen voor jouw weer een bezuiniging oplevert. Je kan de kinderkamer verder leuk maken met foto’s, plaatjes of posters e.d. Het niet kopen van kinderspullen die je eigenlijk maar heel kort nodig hebt is een prima vorm van consuminderen!
 • Wees creatief met je Kinderparty. Zoek op het internet naar leuke goedkope alternatieven voor kinderfeestjes. Hier valt veel geld mee te besparen! Daarbij komt dat de kinderen een alternatief feestje vaak ook nog eens veel leuker vinden dan “weer naar de bowlingbaan gaan” of naar het zwembad. Ga je met de kinderen weg? Eet dan altijd thuis! Hiermee kan je behoorlijk bezuinigen op de kosten van het kinderfeestje.
 • Leen kleding voor speciale gelegenheden of koop deze zo goedkoop mogelijk in. Denk hierbij niet alleen aan kleding voor feestjes, maar ook aan kleding die je nodig hebt wanneer je op wintersport gaat. Deze kleding is vaak duur en de kinderen zijn er zo weer uitgegroeid. Kan je de kleding niet lenen? Kijk dan naar andere tips om te besparen, zoals het kopen van de kleding via marktplaats.nl of op een kledingbeurs. Mocht je de kleding uiteindelijk toch moeten kopen, koop dan kleding die de kinderen ook thuis kunnen dragen.
 • Zoek naar mogelijkheden om geld te besparen op activiteiten waar het gezin aan mee doet. Bijvoorbeeld: kijk op www.jeugdsportfonds.nl. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie voor de sportvereniging van kinderen uit gezinnen die het zelf niet kunnen betalen!
 • Kinderen willen vaak iets leuks doen, maar natuurlijk kost dit geld. Met wat creativiteit kun je zelf leuke besparingen bedenken. Ga bijvoorbeeld gezellig picknicken in het park of in de tuin. Verzin allerlei lekkere hapjes en laat de kinderen meehelpen om alles klaar te maken. Neem een voetbal en wat spelletjes mee en je hebt een heerlijk goedkoop dagje uit.
 • Gebruik alle besparingsmogelijkheden voor het gezin! Veel scholen hebben regelingen waarbij minder draagkrachtige ouders worden vrijgesteld van schoolgeld of andere contributies. Maak hier gebruik van.
 • Douche de kinderen eens wat minder. Wanneer ze niet te veel actief geweest zijn, kan je makkelijk één dagje overslaan met douchen. Laat de kinderen daarnaast ook niet te lang douchen. Douchen kost veel warm water, gas en elektriciteit. Elke dag een half uur douchen per persoon kost honderden euro’s per jaar aan extra energie en water. Gebruik de handdoeken een aantal dagen achter elkaar. Hiermee spaar je wekelijks een wasbeurt uit. Je zult er versteld van staan hoeveel je hiermee jaarlijks kan bezuinigen op de energierekening.
 • Koop alle kinderkleding in de uitverkoop. Kinderkleding is een dure kostenpost en het loont dus de moeite om flink op de prijs te letten. Ook zijn er veel (internet)winkels die regelmatig goedkope merkkleding voor kids in de aanbiedingen hebben.
 • Ben je gevoelig voor smeekbedes van kinderen wanneer je gaat winkelen? Neem ze dan niet mee! Laat de kinderen thuis zodat je niet met meer zaken terugkomt dan je van plan was. Neem je de kinderen toch mee? Geef dan van te voren duidelijk aan dat er niets extra’s wordt gekocht in bijvoorbeeld de supermarkt. Het niet doen van onnodige aankopen levert een forse bezuiniging op voor het hele gezin.
 • Bespaar veel geld door lid te worden van de Speel-o-theek. Bij de Speel-o-theek kan je gratis speelgoed en spelletjes lenen of uitproberen. Je kind heeft steeds weer wat nieuws en je voorkomt een huis vol speelgoed waarop de kinderen uitgekeken zijn.

Meer informatie om geld te besparen

Vaste Lasten

Allerlei Tips voor het besparen op je vaste lasten.

Energie

Energie kosten is een hoge post , kijk eens of jij kunt besparen

Boodschappen

Je hebt het steeds nodig, maar doe jij het slim?

Vakantie

Ook op vakantie kun je geld besparen en toch leuke dingen doen. Kom je niet blut thuis ????

Algemene tips

Nuttige zaken om te weten als je met besparen wilt beginnen.

Ik wil graag weer rust in mijn leven

Overige diensten

De Grip op je Knip methodes

Je bent het overzicht kwijt en hebt hulp nodig om je geldzaken weer op orde te krijgen.

IN de hand

Samen zetten wij je thuis-administratie op. Zo krijg jij snel weer controle op je geldzaken.

Aan de hand

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Uit handen

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Bij de hand

We ontwarren je privé- en zakelijke administratie. Wij ondersteunen je, zodat jij je ZZP-activiteiten kunt doen.