Besparen op vakantie

slider-layer3-muntstapel

Bespaar op vakantie en geniet!

Allemaal willen we graag op vakantie, maar niet iedereen heeft er voldoende geld voor.
Vakantie is een luxe, maar als je het goedkoper weet te doen is het sneller bereikbaar

Besparen op je vakantie is ook voor jou mogelijk, kun je misschien zelfs wel een keer vaker

Besparen op vakantie tips

 • Probeer het hoogseizoen zoveel mogelijk te ontwijken. Door bijvoorbeeld in het laagseizoen, mei of juni op vakantie te gaan of in september.
 • Controleer altijd of het niet goedkoper is om reis en verblijf apart te regelen. Ook twee losse tickets zijn soms voordeliger dan een retourtje.
 • Een all inclusive kan goedkoper zijn dan een hotel en vervolgens iedere avond uit eten. Met een gezin kan een bungalowpark of een appartement goedkoper zijn omdat je dan zelf kan koken. Houd bij het boeken van een accommodatie wel rekening met bijkomende verplichte kosten, zoals schoonmaak. Ook zijn er operators waarbij je iets extra moet betalen als er bijvoorbeeld een glas kapot gaat.
 • Op de camping staan kan goedkoper zijn dan een accommodatie huren. Zeker als je een campingcard aanschaft waarmee je extra korting krijgt op het tarief dat je moet betalen.
 • Boek je vlucht ongeveer twee tot drie maanden van tevoren om gegarandeerd te zijn van de laagste prijzen, zeker als het gaat om (losse) vliegtickets. Een paar week vann te voren boeken is veelal veel duurder.
 • Omdat velen vlak na de laatste werkweek willen vertrekken of voor maandag terug willen komen, zijn prijzen dan hoger. Tickets voor doordeweekse vluchten zijn dus goedkoper. Dinsdagmiddag ben je goedkoper volgens de consumentenbond.
 • Vergelijk áltijd tussen verschillende vliegticketsites. De boekingskosten verschillen onderling en soms heeft de ene site deals gesloten met een bepaalde airline die de ander niet heeft.
 • Een reis per vliegtuig kan duurder zijn dan een auto, zeker als je op die plek ook nog een auto wilt huren. En omdat het reisgezelschap dan niet uitmaakt. Hou wel rekening met tol en vignetten.
 • Sluit een goede reisverzekering en annuleringsverzekering af. Je weet maar nooit. Ga je regelmatig op vakantie, kies dan misschien voor doorlopend. Is het eenmalig, dan kan je een eenmalige verzekering nemen.
 • Doe vooraf wat onderzoek om goed voorbereid op vakantie te gaan. Zoek bijvoorbeeld naar wat tips van travelbloggers voor originele en betaalbare tips. Vaak weten zij ook wat er gratis / goedkoop te doen is op een bepaalde bestemming.
 • Met name populaire reisbestemmingen hebben een speciale city card voor toeristen. Daarmee betaal je één keer een wat hoger bedrag, maar hoef je vervolgens niet meer om te kijken en kan je overal naar binnen. Vaak krijg je ook nog eens extra kortingen in bepaalde winkels of restaurants.
 • Je kan op zoek gaan naar restaurants die een speciaal toeristenmenu aanbieden zodat je weet wat je kwijt bent. Of als je geen idee hebt waar te beginnen kan het vragen aan locals waar zij gaan eten zeer goede en goedkope tips opleveren. Ook het eten van lokale producten is aan te bevelen, ze zijn vaak een stuk goedkoper dan geïmporteerde etenswaren.
 • Maak vooraf een overzicht van de uitgaven die je zeker weten gaat maken en houdt rekening met onvoorziene kosten. Bereken daarna hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan deze vakantie. Zeker indien je bij jou bank voor elke transactie in het buitenland moet betalen is het pinnen van een weekgeld een aanbevelenswaardige optie. Je weet dan wat je deze week nog kunt besteden aan de hand van het geld wat nog in je portemonnee zit. En als laatste, hou een kasboekje bij waarin je opschrijft wat je pint en uitgeeft dan kom je niet met een nare verrassing thuis.

Meer informatie om geld te besparen

Vaste Lasten

Allerlei Tips voor het besparen op je vaste lasten.

Energie

Energie kosten is een hoge post , kijk eens of jij kunt besparen

Boodschappen

Je hebt het steeds nodig, maar doe jij het slim?

Algemene tips

Nuttige zaken om te weten als je met besparen wilt beginnen.

Kinderen

Je wilt ze alles wel geven, maar doe dat met beleid zodat je niet je eigen budget overstijgt

Ik wil graag weer rust in mijn leven

Overige diensten

De Grip op je Knip methodes

Je bent het overzicht kwijt en hebt hulp nodig om je geldzaken weer op orde te krijgen.

IN de hand

Samen zetten wij je thuis-administratie op. Zo krijg jij snel weer controle op je geldzaken.

Aan de hand

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Uit handen

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Bij de hand

We ontwarren je privé- en zakelijke administratie. Wij ondersteunen je, zodat jij je ZZP-activiteiten kunt doen.