Boodschappen

slider-layer3-muntstapel

Besparen op Boodschappen

Geen van ons kan zonder de boodschappen en we besteden daar een behoorlijk deel van ons inkomen aan.
Alles wat je je hier bespaart, kun je andere dingen mee doen.

Doe liever de boodschappen in één keer voor de hele week in plaats van elke dag een beetje. Zo kom je minder vaak in de verleiding om dingen mee te nemen.

tips om op boodschappen te besparen

  • Doe 1 keer per 2 weken of zelfs per maand GROTE houdbare boodschappen (waar je ook niet meer van neemt omdat het toch in huis is ???? ). Ga het liefst1 keer in de maand met de auto, zonder kinderen. Dan richt je je vooral op de houdbare artikelen. Als je dan ook naar de aanbiedingen hebt gekeken dan zul je je behoorlijk wat besparen. Ben je in een keer klaar voor de rest van de maand.
  • Vergelijk de prijzen; maak een maandelijks boodschappenlijstje en schrijf hier prijzen bij die je online kan vinden (zonder aanbiedingen) en vergelijk dit bij andere winkels. Maak gebruik van de 2+1 acties waarbij je gratis producten krijgt. Dit is vaak goedkoper dan de goedkopere merken zonder korting. Zo heb je gelijk een voorraadje en grijp je niet naast.
  • Maak een menulijstje zodat je weet wat je wilt gaan maken en wat je nodig hebt. Zo voorkom je producten die misschien blijven staan.
  • Een van de belangrijkste besparingstips bij het goedkoop boodschappen doen is om zoveel mogelijk te kopen wat in de aanbieding is. Koop wel alleen boodschappen die je normaal ook gebruikt. Met betrekking tot besparing werkt op de lange termijn denken het beste, dus denk bijvoorbeeld een half jaar vooruit. Weet je dat de ketchup gemiddeld eens in de drie maanden in de aanbieding is? Koop dan tijdens zo’n aanbieding meteen voor drie maanden aan ketchup. Doe hetzelfde met alle andere houdbare producten zoals shampoo, bier, WC-papier, diepvriesproducten, schoonmaakmiddelen, enzovoorts. Let natuurlijk wel op de houdbaarheidsdatum van de producten. Wanneer je dit consequent doet bespaart een gemiddeld gezin al snel minimaal 250 euro per jaar. Bij een groot gezin kan dit bedrag zelfs oplopen tot meer dan 1.000 euro per jaar. En dat is mooi meegenomen voor je huishoudboekje wanneer je zuiniger wil leven!
  • Gebruik de allergoedkoopste producten en gebruik deze met mate. Vaak komen merkproducten en huismerken uit dezelfde fabriek. Probeer eens een goedkoop merk uit. Vaak proef je nauwelijks verschil met een merkproduct. Met deze bezuinigingstip kan je structureel veel geld besparen.
  • Zorg dat je met een gevulde buik gaat boodschappen doen, en niet vlak voordat je gaat eten. Je kunt dan gerichter boodschappen doen dan wanneer je trek hebt. De lekkere dingen zijn dan een nog grotere verleiding.
  • Neem de tijd om door de folders te bladeren en haal overal de (houdbare) aanbiedingen die je opslaat in de voorraadruimte. Heel handig is ook de reclamefolder app voor boodschappen. Haal alleen de produkten die je ook gebruikt en waarvan je niet meer gaat gebruiken omdat ze toch op voorraad zijn (denk aan bijvoorbeeld frisdrank en kinderen).
  • Laat de kinderen helpen en proeven; zo zorg je dat ze meer authentieke smaken leren herkennen en waarderen.
  • Voordat je grote boodschappen doet probeer dan eerst de koelkast / ijskast zoveel mogelijk leeg te krijgen door te improviseren. Als de voorraden slinken en je nog niet in de gelegenheid ben om grote boodschappen doen word je creatief met eten. Zoals doperwtjes (uit een pot) met risotto of knakworstjes met spaghetti. Fusion cooking noemen ze dat?
  • Durf te spelen met ingrediënten, door te variëren of alternatieven aan te brengen. Je kan dan nog steeds lekker koken en eten. Vlees is over het algemeen één van de duurdere aspecten van een maaltijd; overweeg eens om vleeswaren te gebruiken zoals kip bij wraps, of cervelaat in een pasta. Een vleesvervanger zoals ei, kikkererwten, bruine bonen of tofu is natuurlijk ook altijd een alternatief. Op de houdbare afdeling vind je ook vlees in blik.
  • Voordehandliggend; maar koop voordeelverpakkingen en pak deze over in gebruikershoeveelheden. Vlees kan in de diepvries, rijst en pasta kan ook droog bewaard worden etc. Groenten uit het vriesvak zijn over het algemeen goedkoper dan vers of in pot. Bovendien zijn ze ook verser; op de versafdeling liggen ze toch al even terwijl ze in het vriesvak over het algemeen meteen na de oogst zijn ingevroren.
  • Kook eens een grote maaltijd en vries deze in, handig voor als je een keer geen zin hebt om te koken en scheelt een afhaalmaaltijd.
  • Welke schoonmaak- en verzorgingsmiddelen gebruik je ook echt, kan je ze in een multipack halen of met een aanbieding?

Meer informatie om geld te besparen

Vaste Lasten

Allerlei Tips voor het besparen op je vaste lasten.

Energie

Energie kosten is een hoge post , kijk eens of jij kunt besparen

Boodschappen

Je hebt het steeds nodig, maar doe jij het slim?

Vakantie

Ook op vakantie kun je geld besparen en toch leuke dingen doen. Kom je niet blut thuis ????

Kinderen

Je wilt ze alles wel geven, maar doe dat met beleid zodat je niet je eigen budget overstijgt

Ik wil graag weer rust in mijn leven

Overige diensten

De Grip op je Knip methodes

Je bent het overzicht kwijt en hebt hulp nodig om je geldzaken weer op orde te krijgen.

IN de hand

Samen zetten wij je thuis-administratie op. Zo krijg jij snel weer controle op je geldzaken.

Aan de hand

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Uit handen

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Bij de hand

We ontwarren je privé- en zakelijke administratie. Wij ondersteunen je, zodat jij je ZZP-activiteiten kunt doen.