Vrijwillig budgetbeheer

slider-layer3-muntstapel

Vrijwillig budgetbeheer Grip op je Knip

Als je er zelf niet uitkomt of geen tijd hebt.

Vrijwillig budgetbeheer is er voor 2 verschillende doelgroepen, de ene die er geen tijd voor kan vinden en de andere doelgroep is voor mensen die het moeilijk vinden hun financiële zaken te regelen.
Zoals de naam al zegt, gaat het om vrijwillig budgetbeheer, jij vraagt aan ons of wij je financiën willen beheren. Maar jij blijft natuurlijk de baas en kunt onze dienst weer opzeggen wanneer jij dat wilt.

Vrijwillig budgetbeheer

Doel vrijwillig budgetbeheer

Het doel van vrijwillig budgetbeheer is het voorkomen van schulden, maar ook zorgen dat schulden niet verder oplopen. Om de schulden niet verder te laten oplopen gaan we in ieder geval alle vaste lasten betalen, die jij hebt. Denk hierbij onder andere aan:

  1. huur of hypotheek;
  2. ziektekostenverzekering;
  3. gas, water en licht;
  4. andere (verplichte) verzekeringen;
  5. leningen en afbetalingen;
  6. TV, internet, mobiele telefonie;
  7. andere uitgaven en verplichtingen die je bent aangegaan.

 

Als er schulden zijn, dan gaan we samen kijken hoe we deze schulden kunnen aflossen en binnen welke termijn dat mogelijk is.
Bij vrijwillig budgetbeheer is het wel noodzakelijk dat er een bankrekening komt waar Grip op je Knip het beheer over kan voeren.
Op deze rekening komen de inkomsten en toeslagen binnen, de vaste lasten worden hiervan betaald, indien de ruimte het toelaat zal er op een gekoppelde spaarrekening gespaard worden voor gezamenlijk te bepalen reserveringsuitgaven (nieuwe banden op de auto, APK-keuring, vervanging wasmachine en al dit soort zaken).
Van deze rekening wordt er wekelijks of maandelijks geld gestort op jouw eigen rekening waar je de boodschappen, maar ook privé aankopen zoals kleding e.d. van kunt bekostigen.
Elke maand krijg jij van ons een overzicht van de inkomsten op de beheerrekening, de betalingen en de aflossing op jouw schulden en de reserveringen. Ook geven wij een overzicht van de stand van zaken over jouw schulden.
Door in te loggen in onze speciaal voor jou aangemaakte sectie op deze site kunt je altijd al uw rekeningen en transacties bekijken. Het is volledig transparant en dat is wel zo prettig.

Dan zijn er ook mensen die hun eigen financiën nog wel kunnen beheren, maar dit eigenlijk niet meer willen, ook dan kan gebruik gemaakt worden van vrijwillig budgetbeheer. Wij maken dan samen afspraken.

In een overeenkomst maken wij samen met jou de benodigde afspraken zodat het helder is wat Grip op je Knip wel en niet doet. Ook nemen we hierin op, wat er van jou verwacht wordt om zo samen te zorgen dat budgetbeheer een succes wordt.

Grip op je Knip beheert het geld volgens het budgetplan. Samen stellen we dit budgetplan op aan de hand van jouw financiële gegevens. In dat budgetplan staat duidelijk welke betalingen gedaan moeten worden, welke reserveringen noodzakelijk zijn voor toekomstige uitgaven. Vandaar uit bepalen we samen hoeveel leefgeld je krijgt en per welke termijn. Dat leefgeld is bedoeld voor boodschappen (eten en drinken), uitgaven bij de drogisterij, kapper, enzovoort. Dit budget is helemaal privé en wij willen en hoeven geen inzage daarin te hebben.

Budgetbeheer is in tegenstelling tot bewindvoering vrijwillig. Daarom moeten we ook vooraf goede afspraken maken en haalbare doelen stellen. Het grote voordeel is dat je bij budgetbeheer zelf nog bepaalt wat er gebeurt. Ook de duur van budgetbeheer bepaal jezelf.

Belangrijk! Jij komt wellicht in aanmerking om de kosten voor budgetbeheer via de bijzondere bijstand vergoed te krijgen via de gemeente. Per gemeente is de toewijzing hiervan verschillend. Er kan dan ook geen garantie gegeven worden dat de gemeente de kosten vergoedt. Indien de bijzondere bijstand wordt afgewezen, zul jij de kosten zelf moeten betalen.
Als je het doen van zo’n aanvraag moeilijk vindt, dan kan Grip op je Knip jou met de aanvraag helpen. Jou helpen met het doen van deze aanvraag doen wij gratis.

Hoe werkt het

Het volledige traject Budgetcoaching Plus is onderdeel van budgetbeheer!

Je hebt altijd inzicht in je rekeningen en transacties. Bij aanvang van budgetbeheer krijg jij van onze een persoonlijke login-code. Daarmee kom je op ons klantenportaal waar altijd al jouw persoonlijke gegevens en rekeningen terecht komen. Jij kunt daar ook zelf rekeningen uploaden die jij per post ontvangen hebt en die betaald moeten gaan worden. Zo ben je altijd op de hoogte van jouw geld en de rekeningen!

Kosten:

Budgetbeheerders hanteren sterk uiteenlopende tarieven. Bij Grip op je Knip houden we de zaken graag transparant, jij kunt onze tarieven aanvragen als je contact opneemt.

Meer informatie om geld te besparen

Vaste Lasten

Allerlei Tips voor het besparen op je vaste lasten.

Energie

Energie kosten is een hoge post , kijk eens of jij kunt besparen

Boodschappen

Je hebt het steeds nodig, maar doe jij het slim?

Vakantie

Ook op vakantie kun je geld besparen en toch leuke dingen doen. Kom je niet blut thuis ????

Kinderen

Je wilt ze alles wel geven, maar doe dat met beleid zodat je niet je eigen budget overstijgt

Algemene tips

Financiële tips om geld te besparen! Doe er je voordeel mee.

Ik wil graag weer rust in mijn leven

Overige diensten

De Grip op je Knip methodes

Je bent het overzicht kwijt en hebt hulp nodig om je geldzaken weer op orde te krijgen.

IN de hand

Samen zetten wij je thuis-administratie op. Zo krijg jij snel weer controle op je geldzaken.

Aan de hand

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Uit handen

Wij zetten jouw thuis-administratie weer op een rijtje en helpen je je schulden op te lossen.

Bij de hand

We ontwarren je privé- en zakelijke administratie. Wij ondersteunen je, zodat jij je ZZP-activiteiten kunt doen.